Çmimi Nobel për Fizikë

çmim vjetor i dhuruar nga Akademia Rojale Suedeze e Shkencës për ata të cilët kanë dhënë kontributet më të shquara për njerëzimin në fushën e fizikës
Medaljoni i Çmimit për Fizikë
I dhënë për Kontribute të mëdhaja për njerzimin në Fizikë
Data 10 dhjetor, 1901
Vendi Stokholm, Suedi
Publikuar nga Akademia Rojale Suedeze e Shkencave
Hera e parë i dhënë 1901
Çmimi 8 milion SEK
Më shumë çmime Xhon Barden (2)
Faqja nobelprize.org

Çmimi Nobel për Fizikë (suedisht: Nobelpriset i fysik) është është çmimi më i lartë për arritjet më të mëdha në fushën e fizikës të cilin Akademia Rojale Suedeze e Shkencave sipas testamentit të Alfred Nobelit ua ndan një ose disa fizikanëve brenda një viti. Ky çmim është një nga pesë Çmimet Nobel nga testamenti i Alfred Nobelit i cili është dhënë që nga viti 1901 ; 4 çmimet e tjera janë Çmimi Nobel për Kimi, Çmimi Nobel për Letërsi, Çmimi Nobel për Paqe, dhe Çmimi Nobel për Fizologji dhe Mjeksi.

Historiku Redakto

Medaljoni i Nobelit për Fizikë Redakto

Kritikat Redakto

Lista e fituesve të Çmimit Nobel për Fizikë Redakto

Shih artikullin : Lista e fituesve të Çmimit Nobel për Fizikë

Referime Redakto

Shih edhe Redakto

Lidhje të jashtme Redakto