École nationale supérieure des mines de Paris

"École nationale supérieure des mines de Paris" (Mines Paris) një nga institucionet më prestigjioze të arsimit të lartë francez (grande école)[1].

Shkolla u themelua në 1783 nga matematikani Louis XVI[2].

Maturantë të famshëm Redakto

  • Henri Poincare, matematikan , teoricirn i fizikës dhe në përgjithësi filozof i shkencës

Referime Redakto

  1. ^ Les 18 écoles françaises les plus réputées auprès des employeurs
  2. ^ Mines ParisTech

Lidhje të jashtme Redakto