Muajt
Janari Korriku
Shkurti Gushti
Marsi Shtatori
Prilli Tetori
Maji Nëntori
Qershori Dhjetori


Ngjarje

Redakto

ne vitin 1862 mbreti i Prusise Vilhelmi 1 emeroi ne fronin e kancelarit (kryeministrit) Oto Fon Bismarkun(oto eduart leopold von bismark)nje njeri i vendosur,aktiv ne jeten politike dhe i zgjuar. Ai vinte nga shtresa e junkereve()pronaret e tokave qe mbështëste mbretin. Plani kryesor per te cilin Bismarkut i kushtoi jeta ishte bashkimi i gjermanise ne vitin 1871 u shpall perandor Vilhelmi 1

Lindje

Redakto

Vdekje

Redakto