20 Lekë është monedhë e emetuar nga Banka e Shqipërisë në vitin 1996 dhe 2000.

20 Lekë
Shqipëria
Vlera20 Lekë
Masa5,000 g
Diametri22,5 mm
PërbërjaCuAl6 Ni2
Vitet e hedhjes në qarkullim1996
2000
Numri i katalogutKM#78
Para
Data e dizenjimit para1996
Mbrapa
DizenjojaAnije Liburne
Data e dizenjimit1996

Shiko dhe këtë Redakto