Revista Shqiptare e Shkencave Natyrore dhe Teknike

(Përcjellë nga AJNTS)

Revista Shqiptare e Shkencave Natyrore dhe Teknike apo AJNTS (anglisht: Albanian Journal of Natural and Technical Sciences) është një revistë gjysmë-vjetore shkencore në gjuhën angleze, botuar nga Akademia e Shkencave e Shqipërisë (MSA). Ajo ka filluar në vitin 1996. Revista është e përbërë nga artikujt e studimeve më të fundit dhe zbatimit të zbulimeve të mëdha në fushat e shkencave natyrore, si dhe teknologji.[1]

Artikujt kanë për autorë anëtarë të ASAS dhe bashkëpunëtorë të jashtëm si dhe kontribuesit nga Kosova dhe diaspora.

Në mbledhjen e agjendave globale që janë të farës natyrore dhe shkencave teknike të përbërë nga shkenca të tokës, biologji, bioteknologji molekulare, nanoteknologjinë, kimi, matematikë, fizikë, inxhinieri, mjekësi etj., një theks i veçantë i është dhënë interesit shoqëror dhe zhvillimit të Shqipërisë, të tilla si cilësia e jetës, ndryshimeve klimatike, ndotjes, mjedisit dhe konservimin e biodiversitetit, burimeve ujore, të shëndetësisë, të sigurisë së ushqimit, etj.[1]

Bordi editorial Redakto

  • Editor-in-shefi - Salvatore Bushati[2]
  • Redaktorët - Gudar Beqiraj, Dhimitër Haxhimihali, Dr. Neki Frashëri, Dr Floran Vila, Dr. Jani Vangjeli, Dr Arben Merkoçi (Spanjë), Dr Arian Durrësi (USA), Dr. Felix Unger (Austri), Dr Nazim Gruda (Gjermani), Besim Elezi, Bardhyl Golemi, Dr. Latif Susuri (Kosovë), prof. Dr. Petraq Petro, Prof. Dr Efigjeni Kongjika, Prof. Dr. Afërdita Veveçka, Ilirian Malollari, etj.

Referime Redakto

  1. ^ a b Botime të ASHSH (in Albanian)
  2. ^ "Foreword" (PDF), AJNTS, XIX (1): 3, 2014 {{citation}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)