Biologjia molekulare është degë e biologjisë që merret me formimin, ndërtimin, dhe veprimtarinë e makromolekulave thelbësore për jetën, si p.sh. proteinat, acidet nukleike (ADN dhe ARN), dhe veçanërisht rolin e tyre në riprodhimin qelizor dhe përçimin e të dhënave (informacioneve) gjenetike.

Historia e biologjisë molekulare Redakto

Lidhjet me shkencat e tjera Redakto

Teknikat Redakto

Shiko edhe Redakto

Lidhje të jashtme Redakto