Shejh Abdul Husejn Amini (1902-1970) ishte dijetarë, juristë dhe teologë shia. Ai lindi në qytetin Sarab afër Tabrizit, babai i tij Mirza Ahmed Amini dhe gjyshi i tij Nexhef Ali ishin jurista të qytetit.[1]

Shejh Abdul Husejn Amini

Ai u sëmurë në vitin 1968 dhe udhëtoi për në Teheran në kërkim të trajtimit mjekësor, por ai vdiq në vitin 1970. Trupi i tij u kthye në Nexhef, ku edhe u varros në këtë qytet.

ReferimetRedakto

  1. ^ "AMĪNĪ, SHAIKH ʿABD-AL-ḤOSAYN – Encyclopaedia Iranica" (në anglisht). Iranicaonline.org. Marrë më 23 korrik 2017.