Admir Sorra lindi në Vlorë15 janar të vitit 1975, është i njohur për rolin e tij në filmin "Përrallë nga e kaluara".

Në vitin 1988 në një konkurs që është bërë në Tiranë, ku filmi "Përrallë nga e kaluara" mori çmimin "Naim Frashëri", regjisori i drejtoi të tërhiqte çmimin e filmit, ky ishte një nder për të, për ta bërë atë të pranishëm në skenën e artit shqiptar. Në Festivalin VIII të Filmit ka marrë medaljonin si "Aktori i vogël më i mirë i filmave shqiptarë".

Përkundër arritjes së vlerave të larta artistike ai u largua nga Akademia e Arteve në vitin 1993.

Admir Sorra është kthyer nga Modena dhe tani jeton perseri ne Vlore.