Përrallë nga e kaluara

1987 Film shqiptar i Dhimitër Anagnosti


Përrallë nga e kaluara
Arkivi i filmit
Titulli shqip Përrallë nga e kaluara
Origjinali Përrallë nga e kaluara
Vendi i prodhimit Shqipëri
Viti i prodhimit 1987
Zhanri Komedi
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Dhimiter Anagnosti
Skenari Dhimiter Anagnosti
Muzika e filmit Limos Dizdari
Prodhuesi i filmit:
Aktorë kryesorë
Elvira Diamanti
Xhevdet Ferri
Admir Sorra
Robert Ndrenika
Aktorët tjerë
Hajrie Rondo
Zef Mosi
Mimika Luca


Përrallë nga e kaluara është një film shqiptar i prodhuar në Shqipëri në vitin 1987. Skenari i këtij filmi është i bazuar në Novelen me të njejtin titull të Andon Zako Çajupit.

Të dhënat mbi filmin

Redakto

Regjia: Dhimitër Anagnosti, Skenari: Dhimitër Anagnosti, Producent: Shqipëria e re , Muzika: Limos Dizdari.

Aktorët dhe rolet

Redakto

Aktorët dhe rolet e tyre në këtë film janë:

Rreth filmit

Redakto

Variacion i komedisë “14 vjeç dhëndërr “ të A. Z. Çajupit. Në këtë komedi autori tregon historinë e martesës së Gjinos 14 vjeçar me Marigonë 28 vjeçare. Marigoja hakmerret me të gjithë ata që sajuan këtë martesë të pazakontë dhe më në fund fiton.