Xhevdet Ferri

aktor shqiptar

Xhevdet Ferri, (Durrës, 26 nëntor 1960 - 16 janar 2020) ishte aktor shqiptar, bashkëshort i aktores Rozeta Ferri me të cilën ka luajtur në shumë filma si Dhe vjen një ditë, Vitet e pritjes, Gjoleka djali i Abazit,etj. Filmi i tij i parë ka qenë kur ai ishte akoma një student. Xhevdet Ferri u nda nga jeta në moshën 59-vjeçare prej një sëmundjeje të pashërueshme.[1] Ai mbahet mend per shume interpretime.

FilmografiaRedakto

Viti Titulli Roli Regjia
1980 Vëllezër dhe shokë Marko Dhimitër Anagnosti
1980 Skëterrë 43 Arjani Rikard Ljarja
1981 Gjurmë në kaltërsi Astriti Saimir Kumbaro
1982 Era e ngrohtë e thellësive Arbeni Vladimir Prifti
1982 Besa e kuqe Pali Piro Milkani
1984 Fushë e blertë fushë e kuqe Petriti Gëzim Erebara
1984 Vendimi Sadriu Kristaq Dhamo
1985 Hijet që mbetën pas Agron Shkaba Esat Musliu
1986 Dhe vjen një ditë Gori Vladimir Prifti
1987 Përrallë nga e kaluara Trimi Dhimitër Anagnosti
1988 Treni niset në 7 pa pesë Martini Spartak Pecani
1988 Treni niset në 7 pa pesë Martini Spartak Pecani
1989 Vitet e pritjes Gjon Kodri Esat Musliu
1994 Loin des barbares Refugjat Liria Begeja
1998 Dasma e Sakos Sako Vladimir Prifti
2004 Saimir Edmond Francesco Munzi
2006 Gjoleka, djali i Abazit Shoferi i kamionit Dhimitër Anagnosti
2008 Koha e Kometës Babai i Anjezës Fatmir Koçi
2009 Gjallë Zefi Artan Minarolli
2009 Në kërkim të kujt Prokurori Gjergj Xhuvani

ReferencatRedakto

  1. ^ "Shuhet Xhevdet Ferri".