Dasma e Sakos

film
Dasma e Sakos
Arkivi i filmit
Titulli shqip Dasma e Sakos
Origjinali Dasma e Sakos
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Vladimir Prifti
Skenari Vath Koreshi
Muzika e filmit Aleksandër Peçi
Prodhuesi i filmit:
Aktorë kryesorë
Elvira Diamanti
Agim Qirjaqi
Ndriçim Xhepa

Filmi Dasma e Sakos është një film shqiptarë i prodhuar në Shqipëri në vitin 1998. Regjia: Vladimir Prifti, Skenari: Vath Koreshi. Muzika: Aleksandër Peçi.

Përmbajtja e filmit Redakto

Ngjarjet e Dasmës së Sakos vijnë përmes mjegullash mesjetare në një qytet fantozmagorik. Nën çatitë e gurta dhe muret kështjellore ndodhin drama të mëdha. Një përzjerje e trembshme gjërash të egra me të brishta urrejtjesh me dashuritë vdekjesh me ripërtëritje. Metaforat marrin të thonë se shpërdorimi i pushtetit ka thelb të njëjtë por shfaqje të ndryshme. Në të gjitha rastet aspirata e vetme e njeriut është liria dhe një jetë me dinjitet të vërtetë njerëzor.

Aktorët kryesor:

Lidhje të jashtme Redakto

https://www.youtube.com/watch?v=bmxF_YrTucY