Rozeta Ferri është aktore shqiptare. U lind në Vlorë29 mars 1961. Aktore e teatrit “Aleksandër Moisiu”, pas vitit 1994 u fokusua më shumë në menaxhimin e artit. Në film ka interpretuar disa role të dyta.

Eshte bashkëshortja e aktorit Xhevdet Ferri me të cilin ka luajtur në filmat si :

Dhe vjen një ditë (1986), Vjollca

Vitet e pritjes (1990), Helena