Gjallë ose Alive! është një film shqiptar i vitit 2009 me regjizor dhe skenar të Artan Minarollit, ku flet për një student me emrin Koli nga Malësitë e Veriut të Shqipërisë, student në Tiranë, i cili ka ëndrra, kërkon të civilizohet, të integrohet në shoqërinë e kryeqytetit, të bëhet i dobishëm,por ëndrrat e tij priten në mes,sepse një hakmarrje e shumë kohëve më par i rëndon në kurrizi.Ai arratiset dhe fshihet në fshatra por shumë shpejt kutpon se kjo s'është jeta që ai dëshiron ,kështu qe vendos të kthehet në universitet ku personi që e kërkon dhe e gjen. [1]

Interpretojnë

Redakto

Burimet

Redakto

Të dhënat janë marrë nga publikimi: "Albanian Film Center' Qendra Kombetare e Filmit (2006-2010)"