Stampa:Infobox Company

Adobe Inc. është një kompani amerikane për programe kompjuterike me seli në San Jose, California, USA. Kompania është fokusuar historikisht mbi krijimin e programeve multimedial dhe produkteve krijuese, me përpjekjet më të fundit drejt ndërtuesit softuerik për Aplikime të pasura në internet.

Adobe u themelua në dhjetor 1982 nga John Warnock dhe Charles Geschke i cili ka themeluar kompaninë pas largimit Xerox PARC në mënyrë që të zhvillojë dhe të shitur PostScript.

Shih edheRedakto

BurimiRedakto