Programi

faqe kthjelluese e Wikimedias

Programi është tërsia e detyrave dhe e punëve të parashikuara, tërsia e parimeve, përmbledhje e shkurtë si tërsia e pjesëve që luhen.

Si tërsi e detyrave

Redakto

Program mund të quhet: Tërsia e detyrave dhe e punëve të parashikuara për t´u plotësuar në të ardhëmen; plani i gjërë që parashikon një punë a një veprimtari të ardhëshme dhe ecurin për plotësimin e saj[1].

 • Program pune

Si tërsi e parimeve

Redakto

Program mund të quhet: Tërsia e parimeve, tezave, e qëllimeve dhe e detyrave themelore që i ka caktuar vetës një parti politike, një qeveri apo një organizatë shqoërore[1].

 • Program politik
 • Program i qeverisë

Si përmbledhje e shkurtë

Redakto

Program mund të quhet: Përmbledhje e shkurtë e përmbajtjes dhe e qëllimeve të një lënde mësimore në shkollë[1].

 • Program mësimor
 • Programi i historisë
 • Programi i fizikës
 • Programi i gjuhës

Si tërsi e pjesëve

Redakto

Program mund të quhet: Tërsia e pjesëve që lhen në një koncert, në një estradë, në një shfaqje cirkuetj.; tërsia e pikave që përmban një veprimtari klturore e artistike; tërsia e emisioneve që jepen me radio ose me televizion gjatë ditës, një jave etj.; fleta ose libërthi ku janë shtypur sipas një rendi të caktuar këto pjesë, emisione etj.[1]

 • Program muzikor
 • Program artistik
 • Program televziv
 • Programi i një transmetuesi do të thotë përmbajtja që transmetohet nga një kanal.[2]

Burimi i të dhënave

Redakto
 1. ^ a b c d Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980
 2. ^ LIGJI PËR RADIOTELEVIZIONIN E KOSOVËS Në amëzën assembly-kosova.org Arkivuar 10 korrik 2007 tek Wayback Machine

Kjo faqe bën kthjellimin e titujve që kanë për bazë Programi.
Nëse një lidhje e brendshme ju solli këtu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen në fjalë që të ridrejtojë direkt te faqja e duhur.