Adolf Distervegu

Mësues gjermane

Adolph Wilhelm Diesterweg (29 tetor 1790, Siegen - 7 korrik 1866, Berlin) është pedagog dhe mendimtar i shquar gjerman i cili dha kontribut të madh në laicizimin (sekularizimin) e arsimit dhe të shkollës gjermane.

Adolf Distervegu