Adrian Morina

aktor

Adrian Morina aktor shqiptar i brezit te ri nga Kosova

Lindi më 22 shkurt të vitit 1981 në Prizren, Me teater filloi te merret qysh nga viti 1997 si pjese e Teatrit te Qytetit te Prizrenit. Në mars të vitit 2004 diplomoi në fakultetin e arteve, Drejtimi i Artit Dramatik, ne degen  e Aktrimit, ne klasen e prof. Faruk Begollit,. Ka punuar si aktor freelancer ne shume teatro te Kosoves dhe te rajonit, ndersa ne karrieren e tij ka edhe nje ekperience te madhe ne film dhe televizion si aktor dhe producent. Per here te pare ne Teatrin Kombetar te Kosoves u angazhua ne vitin 2002, ndersa nga viti 2014 eshte pjese e Ansamblit Rezidente te Aktoreve ne Teatrin Kombetar te Kosoves.

Shfaqjet profesionale

Redakto
 • "Kthimi i Karl May" Teatri KOMBETAR, Volksbuhne, Qendra Multimedia / Blerta Neziraj 2019
 • “Liza ne maj”, produksion i pavarur / Ilir Bokshi 2020
 • "Une jam vet grua" Teatri DODONA / Kushtrim Koliqi 2019
 • "Shfaqja e fundit e Marije Gjonit" Teatri KOMBETAR / Andraš Urban 2019
 • "Sfinga e gjalle" Teatri KOMBETAR / Blerta Neziraj 2019
 • "Kopshti i vishnjeve" Teatri KOMBETAR / Ilir Bokshi 2018
 • "Kaligula" Teatri KOMBETAR / Kushtrim Koliqi 2018
 • "Hollyshit" Teatri DODONA & Teatri FARUK BEGOLLI / Ilir Bokshi 2018
 • "Don Kishoti" Teatri KOMBETAR / Dino Mustafič 2017
 • "Bordel ballkan" Teatri KOMBETAR / Andraś Urban 2017
 • "I ligu per mend" Teatri KOMBETAR / Altin Basha 2017
 • "Pasardhesi" Teatri KOMBETAR / Slobodan Unkovski 2016
 • "Nje shfaqje me 4 aktore, 3 derra,1 kryeminister dhe 1 lope milka" CCTD Multimedia / Blerta Neziraj 2016
 • "Eshtrat qe vijne vone" Teatri KOMBETAR / Martin Kocovski 2016
 • "Budallenjet" Teatri KOMBETAR / Florent Mehmeti 2016
 • "Enciklopedia e te gjalleve" CZKD dhe Multimedia-CCTD / Zlatko Pakovič 2015
 • "Ferma e kafsheve" Teatri KOMBETAR / Ilir Bokshi 2015
 • "Shembja e kulles se Ajfelit" Multimedia-CCTD / Blerta Neziraj 2013 (premiera nentore
 • "Armiku i popullit" Teatri Shkup / Dino mustafic 2013 (premiera shtatore)
 • "S'mund te paguajme...s'do te paguajme" Teatri Ferizaj/ Zana Hoxha 2013 (premiera shtatore)
 • "Beach bar" .Organizata / Robin Holmes 2013
 • "Fluturimi mbi Teatrin e Kosoves" Multimedia-CCTD / Blerta Neziraj 2012
 • "Stacioni i fundit" Teatri ODA / Lirak Celaj dhe Florent Mehmeti 2012
 • "YU Madline you..." Multimedia-CCTD / Blerta Neziraj 2012
 • "Sikur kjo te ishte shfaqje" Teatri ODA / Agon Myftari 2012
 • "Nata e dymbedhjete" Teatri KOMBETAR / Ilir Bokshi 2011
 • "ROCK'N'RROLL" Teatri KOMBETAR / Dino Mustafic 2011
 • “Tre gjermanet e trashe 2” teatri ODA / Florent Mehmeti 2010
 • "Peer gynt" Teatri KOMBETAR i Kosoves- Teatri Shqiptare i Shkupit- Ministria e Kultures se Shqipërise/Slobodan Unkovski 2010
 • "Norway today" Teatri KOMBETAR Tirane - Teatri KOMBETAR Prishtine / Zana Hoxha Krasniqi 2009
 • "Mashtruesit" Teatri KOMBETAR / Clement Peretjatko 2009
 • Togeri i Inishmorit” Teatri Profesionist Prizren / Ilir Bokshi 2008
 • “Luftrat Iliro Romake” teatri ODA / Florent Mehmeti 2008
 • “Im at donte Adolfin” Teatri Profesionist Prizren / Agim Sopi 2007
 • “Qyteti po rritet” teatri ODA / Florent Mehmeti 2007
 • "Gjashte" Teatri KOMBETAR / ass.regjie/ Arian Krassniqi 2006
 • "roberto xuko" Teatri KOMBETAR / Vladimir Milqin 2005
 • "tre gjermanet e trashe" teatri ODA / Staf Realizuesi 2004
 • "mesimi i ndaluar" ass. regjie teatri DODONA 2004
 • "çelesi" teatri ODA / Artur Tahiraj 2004
 • "endrra e nje nate vere" Gërmi / Elamze Nura 2003
 • "kabare shqiptare" teatri DODONA / Artur Tahiraj 2003
 • "t’lumte ne per kete liri" teatri DODONA / Faruk Begolli, Jeton Ahmetaj 2002
 • "jam talent se ....5" teatri DODONA / Faruk Begolli 2002
 • "pallati i endrrave" teatri KOMBETAR / Altin Basha 2002
 • "n,dore e ka deputeti" teatri DODONA / Armond Morina, Faruk Begolli 2001
 • "kjo është normle" (teater fizik) teatri DODONA / Agnes Nokshiqi 2001
 • "ti vetem ti" teatri DODONA / Faruk Begolli 2000

Festivalet dhe paraqitjet nderkombetare

Redakto

Pjesemarres ne shume festivale nderkombetare si dhe paraqitje te shumta ne skena nderkometare si: Shqiperi, Maqedoni, Mali i Zi, Serbi, Kroaci, Bosnje dhe Hercegovine, Slloveni, Hungari, Rumani, Poloni, Sllovaki, Çeki, Greqi, Itali, Gjermani, Zvicerr, France, Belgjike, Norvegji, Suedi, Angli, Egjipt, Kolumbi dhe Amerike.

Film dhe TV

Redakto
 • Bolero ne Vilen e pleqeve” Film i gjate (producent) 2020
 • “iStar Academy” TV Serial RTK 2019
 • "Tre Gjermanët e Trashë" TV serial 2018 RTK
 • "TISA" film i shkurter (producent) 2017
 • "Pleqt" TV serial (aktor) 2016-2017
 • "Dreka shqiptare" TV show (aktor) 2015
 • "N'darke" TV show (aktor-producent) / 2012-2013
 • "N'darke" TV show K-Channel (producent) / 2012 KTV
 • "Lagjja e re" TV serial (producent) / 2011- / RTK
 • "Super GOGO" emison per femije / 2010-2011-2012 / RTK
 • "SPITALIKS" TV serial / 2009-2010 / KTV
 • “Çyrri” film i shkurter / Lirak Celaj 2007
 • "Tre Gjermanët e Trashë" TV serial 2005-2007
 • "Sesami Street (Rruga Sezami)" sinkronizimi ne shqip ne RTK / Ilir Bokshi 2004-2005
 • "Kam Pas Një Titull Më Të Mirë Por e Kam Harruar" film i gjate / Arben I. Kastrati 2005
 • "Do You Have Any Idea" njëminuteëh / Adrian Morina 2005
 • "Antigona" film i shkurter / Burim Mustafa 2006
 • "Spo Dihet Ma..." film i shkurter / Bekim Sele 2004
 • "Vulë Fati" film i shkurter / Besnik Zogaj 2004
 • "Tezga Alternative" komedi televizive / Ilir Gjocaj, Artur Tahiraj, Visar Krusha 2002
 • "Aksioni Dhe Reaksioni" film i shkurter / Alban Gashi 2001
 • "Jeta e Një Toke" TV seria / Artur Tahiraj 2001
 • "Etyd" film i shkurter / Artur Tahiraj 2000

Pervoja si menagjer dhe producent_______________________________________________________

 • 2002-2005 Festivali Nderkombetare i Studenteve SKENA UP / Themelues dhe drejtor gjeneral
 • 2005-2006 Teatri ODA / Menaxher i produksionit
 • 2006-2009 Teatri Profesionist Prizren / iniciator per themelim dhe menaxher i teatrit
 • 2010- 2018 Produksini ORION / drejtor kreativ
 • 2019 - U.D. drojtor artistik i Teatrit Kombetar te Kosoves