Agimi (veprim sipas kuptimit të foljes Agon) është koha, që varësisht nga ndonjë përrdorim i veçant, shënon fillimin e muzgut para lindjes së diellit,[1][2] periudha e muzgut para lindjes së diellit[3] ose koha e lindjes së diellit.[2][3] Kur identifikohet si fillimi ose periudha e muzgut, agimi dallohet me prezencën e dobët të dritës së diellit, derisa dielli është ende nën horizont.

Agimi ndonjëherë konsiderohet si fillimi i muzgut të mëngjesit (siç përshkruhet këtu - dawn), ndonjëherë periudha e muzgut, dhe ndonjëherë koha e lindjes së diellit.
Parku Kombëtar "Serra dos Órgãos", në Rio de Zhaneiro, Brazil, në agim.

Llojet e agimitRedakto

Agimi i muzgut astronomikRedakto

Agimi i muzgut detarRedakto

Agimi në botën e ArtitRedakto

Shih edheRedakto

ReferimetRedakto

  1. ^ The Random House College Dictionary, "dawn".
  2. ^ a b A note on sunrise, sunset and twilight times Arkivuar 1 korrik 2013 tek Wayback Machine from HM Nautical Almanac Office, The United Kingdom Hydrographic Office.
  3. ^ a b Wiktionary, accessed 25 October 2015, [1]

Lidhje të jashtmeRedakto