Lindja e diellit

çast në të cilin skaji i sipërm i Diellit shfaqet mbi horizontin lindor në mëngjes

Lindja e diellit ose ngritja e diellit është çasti kur skaji i sipërm i diellit shfaqet mbi horizontin lindor në mëngjes.[1] Termi mund të referohet gjithashtu për të gjithë procesin e diellit kur kalon mbi horizont dhe efektet atmosferike shoqëruese.[2]

Sapo ka lindur dielli mbi Cua Lo, Vietnam. korrik 2007.
video e lindjes së diellit

Shih edheRedakto

ReferimetRedakto