Akademia mbretërore në Turku

Akademia mbretërore në Turku (Finlandisht: Kuninkaallinen Turun Akatemia; Suedisht: Kungliga Akademin i Åbo) ishte universiteti i parë në Finlandë dhe është i vetmi universitet i cili u themelua ku Finlanda ishte pjesë e Suedisë. Në vitin 1809, ku Finlanda u bë pjesë e Rusisë, universiteti u emërua Akademia në Turku.

Drejtorët në akademiRedakto

Sikur në Universitetin e Uppsalës, drejtorë janë zgjedhur si profesorë të një lënde për një kohë të shkurtë.