Aleksander Rud Mills (18858 prill 1964) ishte një odinist australian i mirënjohur, dhe një nga mbështetësit të parë të neopaganizmit gjerman në shekullin të 20. Në 1930-1937 krijoi Kishën të Parë Anglecine të Odinit (First Anglecyn Church of Odin). Ishte i njohur dhe si Tasmon Forth.

Mills Muirden.jpg

VeprimtariaRedakto

  • And Fear Shall Be In The Way (në anglisht). London: Watson & Co. 1933.
  • Hael, Odin! (në anglisht). Melbourne: Village Belle Press. 1934.
  • The First Guide Book to the Anglecyn Church of Odin (në anglisht). Sydney: Forward Press. 1936.
  • Ritual Book of the Moots of the Anglecyn Body (në anglisht). 1937.
  • Law for the Ordinary Man (në anglisht). Melbourne: A.R. Johnson. 1947.
  • The Odinist Religion: Overcoming Judeo Christianity (në anglisht). Melbourne: Ruskin Press. 1939.
  • The Call of Our Nordic Religion – Reflections on the Theological Content of the Sagas (në anglisht). Calcutta: Northern World Pub. 1957.
  • The Call of Our Ancient Nordic Religion (në anglisht). Coventry, England: Northern World Pub. 1957.