Alessandro Francesco Tommaso Antonio Manzoni, i njohur si Alessandro Manzoni (Milano, 7 mars 1785 - Milano, 22 maj 1873) ka qënë një letrar italian, i konsideruar si një nga më të rëndësishmit romancier italian të të gjitha kohërave, i famshëm për romanin I promessi sposi (të fejuarit), i ambientuar në Itali, midis vitit 1628 dhe vitit 1630. Manzoni hodhi themelet për romanin modern, duke përkaruar njësinë linguistike italiane.

Alessandro Manzoni.

Biografia Redakto

Pas vdekjes Redakto

Nderime Redakto

Bibliografia Redakto