Ali Bakiu (1911-1981) lindi në Tiranë. Në kohën e Zogut u mor me aktivite tregtare dhe gjatë kësaj kohe nuk u ndahej librave dhe pasionit të tij për fotografinë. Kishte korrespondencë me shumë firma e studio fotografike të botës duke mundësuar futjen e mjeteve moderne fotografike në Shqipëri. Për bindjet e tij politike burgoset 12 vjet. Vdiq në 10 maj 1981 në moshën 70 vjeçare.

Ali Bakiu