Alonso de Ribera de Pareja (15609 mars 1617) ishte ushtarë spanjollë dhe ishte dy herë guvernator mbretëror i Kilit.

Alonso de Ribera

Jeta e hershmeRedakto

Alonso de Ribera lindi në Ubeda, ai ishte fëmija i paligjshëm i kapitenit Jorge de Ribera Zambrana y Dávalos, i cili pretendonte prejardhje nga mbretërit e Aragonit.

Pas studimit të matematikës, Alonso u bashkua me ushtrinë spanjolle në Flanders. Ishte fillimi i karrierës së gjatë dhe ushtrisë së suksesshëm. Ai ka luftuar në beteja të ndryshëm në Francë me Alessandro Farnese. Përveç kësaj, ai ishte pjesë i Armadës spanjolle i vitit 1588, dhe një nga ndjekësit e Albert VII i Austrisë, guvernator i Holandës.