AlternAtivA

AlternAtivA (maqedonisht: Алтернатива Alternativa) është parti politike shqiptareMaqedoninë e Veriut.

Skeda:Afrim Gashi Kovnenta e AlternAtivA-s.jpg
Afrim Gashi, Kovnenta e AlternAtivA-s

Themelimi

Redakto

Pas ndërhyrjeve së gjykatave shtetërore dhe pamundësisë së funksionimit politik, Afrim Gashi i BESA-s vendosi që më 9 mars 2019 emrin e partisë ta ribrendojë në “AlternAtivA” dhe aktualisht është kryetar i saj.

Në zgjedhjet e parakohshme parlamentare të vitin 2020, Afrim Gashi, është zgjedhur deputet, duke kandiduar në njësinë zgjedhore nr. 2.

Referimet

Redakto

https://sobranie.mk/levizja-besa-ns_article-afrim-gashi-16-al.nspx

https://www.sobranie.mk/alternativa-2020-2024-ns_article-afrim-gashi-20.nspx

https://alternativa.org.mk/kryetari/