Mjedisi

faqe kthjelluese e Wikimedias
(Përcjellë nga Ambienti)

Mjedisi është tërësia e rrethanave përreth një organizmi ose grup organizmash, veçanërisht ndërthurja e kushteve të jashtme fizikore, natyrore që veprojnë dhe ndikojnë në rritjen, zhvillimin, dhe mbijetesën e organizmave. Në lidhje me njeriun dallojmë këto mjedise:

  • Mjedisi shoqëror
  • Mjedisi kulturor
  • Mjedisi social
  • Mjedisi publik
  • Mjedisi privat
  • Mjedisi i banuar

Shiko edhe

Redakto