Anthem është një novelë distopike nga filozofja ruso-amerikane Ayn Rand e shkruar në vitin 1937 dhe e botuar së pari në 1938 në Angli. Ngjarjet e novelës zhvillohen në një të ardhme të papërcaktuar në të cilën njerëzimi ndodhet në një epokë tjetër të errët. Zhvillimet teknologjike, sikundër shumë aspekte të jetës, janë të planifikuara dhe koncepti i individualitetit është çrrënjosur totalisht nga jeta e individëve, përfshirë edhe atë të komunikimit.

Anthem
Kopertina e një prej botimeve të novelës Anthem
AuthorAyn Rand
Original titleAnthem
LanguageAnglisht
GenreDistopike, Fantastiko-shkencore
PublisherCassell

PërmbledhjeRedakto

Ndikimi i novelësRedakto

Shënime dhe referencaRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto