Anton Delhysa (Prizren, 12 mars 1904 - Menik, 26 shkurt 1951) ka qenë diplomant i Shkollës Teknike Amerikane, drejtues punimesh i disa veprave ndërtimore dhe pas çlirimit ishte një ndër nga 22 të pushkatuarit e vitit 1951 me pretekstin e bombës në ambasadën sovjetike.[1][2]

BiografiaRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ Dervishi, Kastriot (18 shkurt 2021). "Anton Delhysa, drejtuesi punimesh në legatën amerikane në Tiranë, pushkatuar në vitin 1951". 55news.al. Marrë më 23 janar 2022.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
  2. ^ Tufa, Agron, red. (2013). Fjalor Enciklopedik i Viktimave te Terrorit Komunist, D-G (PDF). Vëll. II. Tiranë: ISKK. fq. 95. ISBN 978-9928-168-16-0.