Apollon Gjebrea (lindur më 31 dhjetor 1940 nga Gjirokastra) është mjek, doktor i shkencave dhe reformues i pedagogjisë mjekësore, i cili rindërtoi sistemin shëndetësor në Lezhë pas Luftës së Dytë Botërore. Apolloni renditet si një ndër promotorët e futjes së edukimit shëndetësor të popullatës në plan-programet e formimit universitar të studentëve dhe infermierëve si shërbimi i mjekut të familjes.

Lidhje të jashtmeRedakto