Arenca Trashani

politikane shqiptare

Arenca Trashani lindi më 20 qershor të vitit 1973Shkodër, Shqipëri, ishte deputete e Partisë Demokratike në Legjislaturat e 6-të dhe 7-tëKuvendit të Shqipërisë si dhe Ministre e Integrimit në vitet 2005-2007. Ajo është pedagoge në Universitetin "Luigj Gurakuqi" në Shkodër.

Arenca Trashani
Arenca Trashani.JPG
Ministre e Integrimit e Shqipërisë
7 shtator 2005 – 19 mars 2007
Pasardhësi: Majlinda Bregu
Të dhënat personale
Lindi më: 20 qershor 1973
Lindi në: Shkodër, Shqipëri
Kombësia: Shqiptare
Profesioni: Politikane, Pedagoge
Partia politike: PD

BiografiaRedakto

EdukimiRedakto

  • Universiteti i Tiranës, Fakulteti Juridik - 1991-1995;
  • Universiteti i Trentos, Fakulteti Juridik, Trento-Itali - 1993-1994;
  • Studime doktorature, Universiteti "Karl Franzens", Fakulteti Juridik, Graz - Austri - 2002 (mars).

Veprimtaria profesionaleRedakto

Profesioni: Juriste.
  • 2003 (shkurt) e vazhdim: Pedagoge në Universitetin e Shkodrës "Luigj Gurakuqi", Fakulteti Juridik, Shkodër.
  • 2001 (shtator) - 2003 (shkurt): Shefe Departamenti, Fakulteti Juridik, Universiteti “Luigj Gurakuqi”, Shkodër.
  • 2000 (shtator) - 2001 (shtator): Dekane e Fakultetit Juridik, Universiteti “Luigj Gurakuqi”, Shkodër.
  • 1995 (shtator) - 2000 (shtator): As/pedagoge, Universiteti “Luigj Gurakuqi”, Fakulteti Juridik, Shkodër.

Veprimtaria politikeRedakto

Gjatë periudhës 7 shtator të vitit 2005 - 19 mars të vitit 2007 ushtroi detyrën si Ministre e Integrimit.

VepratRedakto

Ka bërë shumë publikime të ndryshme në fushën e të drejtave të njeriut dhe në fushën e të drejtës ndërkombëtare publike.