Armend Zemaj ka lindur më 13 shtator 1976 në Deçan,Kosovë është deputet nga radhet e Lidhjës Demokratike të KosovësKuvendin e Republikës së Kosovës qe nga viti 2008.


Nga viti 2004 -2007 ka punuar në Ministrinë për Ekonomi dhe Financa si udhëheqës i Divizionit për Huazime Publike me Jashtë, Menaxher për Planifikim dhe Analiza si dhe Menaxher për trajnime dhe zhvillime në MEF.

Zemaj ka kryer edhe trajnime dhe programe tee avancuara profesinale si: Programi për Trajnim dhë Zhvillim në Universitetin Amerikan në Kosovë financuar nga Bearing Point Program(USAID), Shkollen Politike të Prishtinës (PIPS) me program nga Këshilli i Evropës në Strasburg,Shkollën për Integrime Europiane e finacuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në bashkëpunim me Fondacionin e Kosovës për Shoqëri të Hapur (KFOS) si dhe shumë trajnime profesionale nga fusha e drejtësise dhe të fushës financiare. Zemaj ka qenë deputet i Republikës së Kosovës në Legjislaturat e Kundendit e 3-të[1], 4-të[2], 5-të[3], 6-të[4], 7-të[5].

Ishte Mintër i Shëndetësësië në Qeverinë e Republikës së Kosovës.[6]

Nga viti 2007-2020, përveq që ishte 5 mandate deputet, Zemaj ushtroi edhe këto detyra në Parlamentin e Kosovës;

Antar i Kom.per Shendetesi, Pune dhe Mireqenje Sociale, 2007-2010;

Antar i Kom. per Legjislacion dhe Gjygjesi, 2007-2010;

Antar i Kom.per Buxhet dhe Financa, 2007-2010;

Antar i Kom per Legjislacion, Immunitete, Mandate dhe Rregulloren e Punes se Kuvendit; 2011-2014;

Kryetar i Nen-komisionit per imunitete, Mandate dhe Rregulloren e Punes se Kuvendit, 2011-2014;

Antar i Komisionit per Mbikqyrjen e Financave Publike, 2011-2014;

Kryetar i Nen-komisionit per imunitete, Mandate dhe Rregulloren e Punes se Kuvendit, 2014-2017;

Nen-kryetar i Komisionit per integrime evropiane 2017-2019;

Zevendes shef i Grupit Parlamentar te LDK 2017-2019;

Kryetar i Komisionit per Integrime Evropiane,

Ka botuar një sërë shkrimesh publicistike në shumë media vendore, në Koha Ditore, Zëri dhe Bota Sot, prej vitit 2004 deri në vitin 2016. Përveç tematikave sociale, politike dhe të aktualitetit, në një sërë shkrimesh të botuara në këtë periudhë, ka trajtuar edhe tema  nga fusha e ekonomisë , legjislativit dhe të sferës profesionale të drejtësisë , në të cilën është kualifikuar si master, në atë juridiko-ndërkombëtar. Armendi është nip i Tahir Zemës ish Komandant dhe lider i FARK-ut i cili u vra mizorisht në vitin 2003 vrasja e tij mbetet nje nga misteret e vrasjeve politike te pas luftës në Kosovë

Armendi është i martuar dhe ka tre fëmijë dhe jeton në Prishtinë.

Përveç gjuhës amtare flet gjuhën angleze dhe serbo-kroate.

Referime Redakto

  1. ^ http://old.kuvendikosoves.org/?cid=1,158&legid=3
  2. ^ http://old.kuvendikosoves.org/?cid=1,158&legid=4
  3. ^ http://old.kuvendikosoves.org/?cid=1,158&legid=5
  4. ^ http://old.kuvendikosoves.org/?cid=1,158&legid=6
  5. ^ http://www.kuvendikosoves.org/shq/deputetet-e-zevendesuar/
  6. ^ "Kopje e arkivuar". Arkivuar nga origjinali më 18 qershor 2020. Marrë më 2 gusht 2020. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)Mirëmbajtja CS1: Archived copy si titull (lidhja)