Art & Trashëgimi Revistë kulturore (dygjuhëshe). Shtëpia botuese: Argjiro. Viti i botimit 2011. Faqet e revistës 154.

Art & Trashëgimi.jpg

Përmbajtja e revistës:

 • Berati: qyteti i bardhë

Palimpsest: Zgjojmë bukuroshet e fjetura. Palimpsest: Waking up the sleeping beauties. Ardian Marashi

 • Berati Historik

Ju rrëfej si ishin shqiptarët në shekullin e XVIII. Prof. Kristo Frashëri

 • Banesat në qendrën historike të Beratit.

Emin Riza

 • Vështrim i shkurtër mbi lashtësinë e qytetit të Beratit.

Luan Përzhita

 • Një familje e shquar feudale shqiptare: Muzakajt.

A prominent albanian feudal family: the Muzakas Pëllumb Xhufi

 • Berati, me njerëzit dhe kohët e tij.

Ben Andoni

 • Ura e Goricës, pse duhet të planifikohet për restaurim?

Genc Samimi, Dritan Çoku

 • Ikonografi & Art

Ndërtimet e kultit të krishterë në qytetin-muze të Beratit. Christian cult buildings in the museum town of Berat. Aleksandër Meksi

 • Arti islam në Berat

Kastriot Dervishi

 • Onufri dhe misteret e tij

Mustafa Arapi

 • Berati dhe Kodikët Beratinus

Berat and Codex Beratinus Shaban Sinani

 • Berati mes epit mesjetar dhe lirikës romantike

Bavjola Shatro

 • Vehxhi Buharaja, mistikë dhe logos në kulturen shqiptare

Bavjola Shatro

 • Veshjet e Beratit

Traditional folk costumes of Berat Afërdita Onuzi

 • Tradita e argjendarisë në Berat

Kastriot Dervishi

 • Restaurim

Si u restaurua Berati në vite Genc Samimi

 • Gorica... Përtej urës së Madhe të Pashait

Ben Andoni

 • Politikë

Genc Pollo: Berati është unik për Shqipërinë. Genc Pollo: Berat is unique in Albania Ben Andoni

 • Biznes

Kantina Çobo, Vera Unike "Made in Albania" Milena Selimi

 • I ftuar

Partneritet ndërkombëtar për shpëtimin e monumenteve. International Partnership to the Rescue of Monuments Bertrand du Vignaud

 • Arte Pamore

Thanatologjia e shpresës. The thanatology of hope Gëzim Qendro

 • Ja si e rizbuluam Onufrin në Maqedoni.

Dr. Moikom Zeqo

 • Një monument nga bota

Mali Athos dhe shqiptarët. Ben Andoni

 • Opera

Opera "Werther" dhe "Turandot" Rikthehen Saimir Pirgu dhe Josif Gjipali. Intervistë me Eva Golemin Milena Selimi

 • Teatër

Ligji përballë artistëve shqiptarë

 • Kastriot Çipi

Romeo dhe Zhulieta: Një Shekspir tek ‘Shekspiri' në Tiranë Milena Selimi

 • Artista Shqiptarë

Tedi Papavrami: Gjuha e muzikës nuk njeh kufij... Milena Selimi

 • Editorial

Një revistë për artin dhe trashëgiminë. A Review on Art and Heritage Ilda Mara

Në kopertinë: Shën Mëria me Krishtin në anën e djathtë. Një nga zgjidhjet e rralla të ikonografisë në këtë formë, Onufri. Fotografuar nga Jutta Benzenberg

Shiko dhe këtoRedakto