Attila († 453), më shpesh të referuara si Attila the Hun, ishte sundimtari i Hunëve nga 434 deri në vdekjen e tij në 453

Hunët hynë nga stepat e Azise Qendrore deri në Gjermaninë e sotme dhe në zonën e Ballkanit. Megjithatë mbretëria e Hunëve nuk ishte asnjëhre e madhe. Ata hynë se pari në Rusinë e jugut dhe depertuan më vonë deri në Europën qendrore. Kryesisht në kohën e atiles ata zunë vend në ultesirën hungareze.

Lidhje të jashtme Redakto

Burimi Redakto