Baku (azerisht: Bakı; Persisht: بادکوبا‎, Badkuba) është kryeqytet i Azerbajxhanit.

Baku
Bakı
Qytet
Skeda:Azerbajxhani
Population
 • Total2.075.000
Vehicle registration10 AZ 90 AZ
Websitewww.bakucity.az

Baku shtrihet në pjesën jugore të gadishullit Absheron. Sipas regjistriit të popullsisë së vitit 2007 në Baku kanë jetuar 2.0 milion banorë. Së bashku me rrethinat Baku ka rreth 3 milion banorë. Arsyeja e një numri të tillë është numri i madh i refugjatëve dhe personave të zhvendosur.

DemografiaRedakto

Vlerësohet se në vitin 2007 në Baku jetonin 2,075,000 banorë, ndërsa grupet kryesore etnike janë:

  • Azerë 92.8% (1,925,600)
  • Rusë 4% (83,000)
  • Turq 2.1% (43,575)
  • Esbullah 0.2 %
  • të tjerë 0.9 %