Bashkim Hoxha

Bashkim Hoxha është shkrimtar shqiptar i lindur në 1954.

Bashkim Hoxha
Fotoporteti
Emri Bashkim
Mbiemri Hoxha
Lindur më 1954
Kombësia shqiptare
Profesioni shkrimtar
Mirënjohje
Mjështër i madh, Qytetar Nderi - Durrës

Nga dora e shkrimtarit Bashkim Hoxha kanë dalë një radhë veprash si :"Dimiri i librave", "Asnhehere te martën", "Një shaka e vogël me vdekjen", "Duartrokitësit", "Kronikat e Mjegullës", "Gruaja e shiut", "Heronjtë e Viagrës", "Romancë ditën e krimit", "Lakuriq", "Ground Zero" ( "Dëshmitari i Shkretëtirës"), "Hotel Ballkan", "Mbreti i Vesës", "Mot i keq për dashuri", "Fjalë të ndyra dashurie", "Njeriu tjetër", "Një lolo dhe një mbret", "Unë dhe Mefistofeli" (dramë), "Ftesë për gjyq", "Këngë dashurie dhe korba", "Qyteti pa dashuri". Romani "Hotel Ballkan" dhe romani "Ground Zero" janë botuar edhe në anglisht nga Wheatmark (Arizona, USA). Bashkim Hoxha në krijimtarine e tij shquhet për gjetje origjinale dhe këndveshtrime interesante. Një tipar i rendesishem është nderthurja e teknikave teatrale e filmike me letërsinë. Nga kritika letrare është cilësuar si një shkrimtar që i përket postmodernizmit.

Po ashtu Bashkim Hoxha është i njohur për emisonin e tij të mëngjesit "Koha për t'u zgjuar", në të cilin komunikon me një pjesë teleshikuesish për probleme në përgjithësi që nga viti 1997.

Më 30 qershor 2010 Presidenti i Republikës z. Bamir Topi i akordoi titullin MJESHTËR I MADH në një ceremoni ku u dha edhe premiera e komedisë së tij "Udhëtimi pa vizë i një alieni".

Bashkim Hoxha është fitues i disa çmimeve të mëdha:

 • 1988 Çmimi "Aleksander Moisiu" për dramën UNË DHE MEFiSTOFELI
 • 1997 Çmimi "Akesandër Moisiu" për dramën KËNGË DASHURIE ME KORBA
 • 2015 Çmimi i parë "Katarina Josipi" për dramën ASKUSHI
 • 2017 Çmimi romani me i mirë me GRUAJA E SHIUT në panairin e librit Fier
 • 2019 Çmimi "Rexhai Surroi" (Prishtinë) romani me i mirë KRONIKAT E MJEGULLËS

Tituj të veprave

Redakto
 • “Kronikat e Mjegullës”
 • Tag (komedi)
 • "Një ditë si Skënderbeu"
 • "Askushi (dramë)
 • "Gruaja e shiut"
 • "Missing"
 • "Heronjtë e viagrës"
 • "Romancë ditën e krimit"
 • "Sakrifica"
 • "Lakuriq"
 • "Ground Zero" https://www.amazon.com/Ground-Zero-Bashkim-Hoxha/dp/1587369397
 • "Dëshmitari i Shkretëtirës"
 • "Hotel Ballkan" https://www.amazon.com/Balkan-Hotel-Bashkim-Hoxha/dp/1587361795
 • "Mbreti i Vesës"
 • "Mot i keq për dashuri"
 • "Fjalë të ndyra dashurie"
 • "Njeriu tjetër"
 • "Një lolo dhe një mbret"
 • "Unë dhe Mefistofeli" (dramë)
 • "Ftesë për gjyq"
 • "Këngë dashurie dhe korba" (dramë)
 • "Qyteti pa dashuri"
 • "Ne të gjithë kënduam Margaritën"(komedi)
 • "Udhëtimi pa vizë i një alieni" (komedi)

Ka sjell në filma këto skenare

Redakto