Beteja e Mali Trnovac ishte një incident në Luftën e Luginës së Preshevës, ku morrën pjesë UÇPMB dhe Jugosllavia. Serbia nisi një ofensivë kundër UÇPMB pran fshatit, në betejë morrën pjesë mijëra ushtarë dhe automjete të blinduara. Ushtarë e UÇPMB ishin fshehur pranë Malit dhe ishin të përgatitur për ofensivën dhe kishin armë të rënda. Serbia nuk ia arriti qëllimit të saj për ofensivën. Beteja zgjati për disa ditë me radhë.

Beteja e Mali Trnovac
Pjesë e Luftë në Luginën e Preshevës
Data24 Maj , 2001
Vendodhja
Mali Trnovac, Serbia
Pasoja

Serbia fails the offensive

• Planes to end the war fail [[Luftë në Luginën e Preshevës|lufthtojnë
Palët pjesëmarrëse
UÇPMB Federal Republic of Yugoslavia Jugosllavia
Komandantët dhe udhëheqësit

Shefket Musliu

Ridvan Qazimi  

Federal Republic of Yugoslavia Nebojsa Pavkoviç

Federal Republic of Yugoslavia Vladimir Lazarevic
Fuqia ushtarake
Së paku 100

Federal Republic of Yugoslavia Disa automjete të blinduara

Federal Republic of Yugoslavia Të paktën 1,000 trupa