Bled (gjermanisht: Veldes, në burime të vjetra edhe Feldes) është një qytet i cili ndodhet në bregun e Liqenit të Bledit në rajonin e Rajonin e Gorenjskës (Karniolës së Epërme) në Slloveninë veriperëndimore. Bledi është seli administrative e Komunës së Bledit. Falë atraktivitetit të Liqenit të Bledit qyteti është i njohur edhe si një destinacion i popullarizuar turistik jo vetëm në rajonin e Karniolës (Gorenjskës) por edhe më gjërësisht në Slloveni dhe jashtë saj, duke tërhequr edhe vizitorë nga jashtë. [1] [2]

Bledi
Liqeni i Bledit me ishullin e tij
Liqeni i Bledit në dimër

Galeria

Redakto

Shih edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto
  Commons: Bled – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale

Referime

Redakto
  1. ^ Leksikon občin kraljestev in dežel zastopanih v državnem zboru, vol. 6: Kranjsko. 1906. Vienna: C. Kr. Dvorna in Državna Tiskarna, p. 146.
  2. ^ de Luca, Ignaz. 1790. Geographisches Handbuch von dem östreichischen Staate, vol 2. Vienna: Johann Paul Krauß, p. 137.