Lista e qyteteve në Slloveni

artikull-listë e Wikimedias

Lista e qyteteveSlloveni.

Aktualisht Sllovenia ka 68 vendbanime të cilat e gëzojnë statusin e qytetit (vendbanime me më shumë se 3,000 banorë). [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8][9] [10] [11] [12] [13] [14]

ListaRedakto


Qyteti Rajoni Posta Nr. Foto
Ajdovščina Goriška 5270  
Bled Gorenjska 4260  
Bovec Goriška 5230  
Brežice Posavska 8250  
Celje Savinjska 3000  
Cerknica Primorsko-notranjska 1380  
Črnomelj Sllovenia Juglindore 8340  
Domžale Sllovenia e Mesme 1230  
Dravograd Koruška 2370  
Gornja Radgona Pomurska 9250  
Grosuplje Sllovenia e Mesme 1290  
Hrastnik Zasavska 1430  
Idrija Goriška 5280  
Ilirska Bistrica
(Bistrica ilire)
Primorsko-notranjska 6250  
Izola Obalno-kraška 6310  
Jesenice Gorenjska 4270  
Kamnik Sllovenia e Mesme 1241  
Kočevje Sllovenia Juglindore 1330  
Koper Obalno-kraška 6000  
Kostanjevica na Krki Posavska 8311  
Kranj Gorenjska 4000  
Krško Posavska 8270  
Laško Savinjska 3270  
Lenart v Slovenskih goricah Podravska 2230  
Lendava Pomurska 9220  
Litija Zasavska 1270  
Logatec Sllovenia e Mesme 1370  
Ljubljana Sllovenia e Mesme 1000  
Ljutomer Pomurska 9240  
Maribor Podravska 2000  
Medvode Sllovenia e Mesme 1215  
Mengeš Sllovenia e Mesme 1234  
Metlika Sllovenia Juglindore 8330  
Mežica Koruška 2392  


Qyteti Rajoni Posta Nr. Foto
Murska Sobota Pomurska 9000  
Nova Gorica Goriška 5000  
Novo Mesto Sllovenia Juglindore 8000  
Ormož Podravska 2270  
Piran Obalno-kraška 6330  
Postojna Primorsko-notranjska 6230  
Prevalje Koruška 2391  
Ptuj Podravska 2250  
Radeče Posavska 1433  
Radovljica Gorenjska 4240  
Ravne na Koroškem Koruška 2390  
Ribnica Sllovenia Juglindore 1310  
Rogaška Slatina Savinjska 3250  
Ruše Podravska 2342  
Sevnica Posavska 8290  
Sežana Obalno-kraška 6210  
Slovenska Bistrica Podravska 2310  
Slovenske Konjice Savinjska 3210  
Slovenj Gradec Koruška 2380  
Šempeter pri Gorici Goriška 5290  
Šentjur Savinjska 3230  
Škofja Loka Gorenjska 4220  
Šoštanj Savinjska 3325  
Tolmin Goriška 5220  
Trbovlje Zasavska 1420  
Trebnje Sllovenia Juglindore 8210  
Tržič Gorenjska 4290  
Velenje Savinjska 3320  
Višnja Gora Sllovenia e Mesme 1294  
Vrhnika Sllovenia e Mesme 1360  
Zagorje ob Savi Zasavska 1410  
Žalec Savinjska 3310  
Železniki Gorenjska 4228  
Žiri Gorenjska 4226  

Qytete në Perandorinë RomakeRedakto

Në periudhën e Perandorisë Romake në territorin e sotëm të Sllovenisë kishte këto qytete:

# emri i vjetër emri sot themeluar provinca
1 Emona Lubjanë viti 14 Panonia
2 Atrans Trojane
3 Carnium Kranj
4 Kastro Ajdovščina
5 Celeia Celje viti 46 Noricum
6 Colatio Stari trg Noricum
7 Nauportus Vrhnika Panonia
8 Sonja Drnovo viti 70 Panonia
9 Poetovio Ptuj fund shek. I Panonia
10 Praetorium Latobicorum Trebnje (Municipium)

Shih edheRedakto

BurimetRedakto

  1. ^ Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 57/94) Člen 15.a.
  2. ^ Sklep o podelitvi statusa mesta naseljem v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 121/05)
  3. ^ Statistični urad Republike Slovenije
  4. ^ Popis 2002.
  5. ^ http://www.tic-ajdovscina.si/?vie=cnt&id=2006080308530677&lng=slo
  6. ^ "Kopje e arkivuar". Arkivuar nga origjinali origjinali më 8 mars 2016. Marrë më 28 prill 2018. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  7. ^ http://www.brestanica.com/slo/okraju.html[lidhje e thyer]
  8. ^ "Mestna občina Koper". Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  9. ^ Listina, ki je dolgo veljala za prvo omembo kraja, je bila z raziskavami ugotovljena za ponarejeno. Glej Dušan Kos, Vitez in grad, ZRC SAZU, Ljubljana, 2005, stran 360.
  10. ^ http://zupnije.rkc.si/sezana/utrinki.html
  11. ^ Baraga Jože, Motaln Valerija, Konjiško 860 let (1146-2006) Zbornik ob 860-letnici Slovenskih Konjic, Spremna beseda urednika, stran 7.
  12. ^ Zahn UB III str. 170 poda listino z imeni 8 konjiških tržanov (ciues de Gonviz) v.: dr. Stegenšek Avguštin, Konjiška dekanija, stran 22.
  13. ^ http://www.trzic.si/o-trzicu/zgodovina.html
  14. ^ "Velenje, Wikipedija". Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)