Boney M. është një grup muzikor i krijuar nga producenti gjerman Frank Farian. Të vendosur fillimisht në Gjermani, katër anëtarët e parë të reshtimit zyrtar të grupit ishin këngëtaret të lindura në Xhamajka - Liz Mitchell dhe Marcia Barrett, Maizie Williams nga Montserrat dhe Bobby Farrell nga Aruba. Grupi u formua në vitin 1976 dhe arriti popullaritetin gjatë epokës së diskos në fund të viteve 1970-ta. Që nga vitet e 1980-ta, rreshtime të ndryshme të grupit kanë performuan me personel të ndryshëm.

Boney M.
Boney M 1981.jpg
Boney M. në vitin 1981
Informacione
PrejardhjaBonn, Gjermania Perëndimore
ZhanriEurodisco, R&B, reggae
LabelHansa, Atlantic, Sony Music
Vite aktiv1976–1986
1987–1989
1992–1994
1996–2010 (other versions)
Ish-anëtarët
Shih seksionin e "Personelit"

HistoriaRedakto

PersoneliRedakto

Anëtarët e parëRedakto

 • Liz Mitchell – vokal kryesor dhe mbështetës (1976–1986, 1987–1989, 1989, 1992–1994)
 • Marcia Barrett – vokal kryesor dhe mbështetës (1975–1986, 1987, 1988–1989)
 • Maizie Williams – kërcimtare, vokal live (1975–1986, 1987–1989)
 • Bobby Farrell – kërcimtar, rap, vokal live (1975–81, 1984–1986, 1987, 1988–1989; died 2010)
 • Reggie Tsiboe - vokal kryesor dhe mbështetës (1982–1986, 1989)

Anëtarë të tjerëRedakto

* tregon anëtarë që nuk përfshirë në rreshtimin ose regjistrim zyrtar të Boney M.

 • Sheyla Bonnick (1975) *
 • Nathalie - vokal kryesor dhe mbështetës (1975) *
 • Claudja Barry - vokal kryesor dhe mbështetës (1975-1976) *
 • Marilyn Scharbaai (Carrilho) - vokal kryesor dhe mbështetës (1987) *
 • Celena Duncan - vokal kryesor dhe mbështetës (1987-1988) *
 • Curt De Daran - kërcimtar, rap, vokal live (1987-1988, 1992-1994)
 • Madeleine Davis - vokal kryesor dhe mbështetës (1989)
 • Sharon Stevens - vokal kryesor dhe mbështetës (1989)
 • Patty Onoyewenjo - vokal kryesor dhe mbështetës (1989)
 • Carol Grey - vokal kryesor dhe mbështetës (1992-1994)
 • Patricia Lorna Foster - vokal kryesor dhe mbështetës (1992-1994)
 • Tony Ashcroft - kërcimtar, rap, vokal live (1994) *
 • Peter Jarrette-vokal kryesor dhe mbështetës (2012)

DiskografiaRedakto

 Artikulli kryesor: Diskografia e Boney M..

Albumet e studiosRedakto

Data e lëshimit Titulli
1976 Take the Heat off Me
1977 Love for Sale
1978 Nightflight to Venus
1979 Oceans of Fantasy
1981 Boonoonoonoos
1981 Christmas Album
1984 Ten Thousand Lightyears
1985 Eye Dance

ReferimetRedakto

Lidhjet e jashtmeRedakto