Branislav Skembareviq (ser. Branislav Skembarević) (1920-2003), aktivist dhe luftëtar i Luftës së Dytë Botërore, serb nga Kosova.

Branislav Skembareviq, më 5 maj 1985, ishte emëruar në postin e Kryetarit të Kuvendit të Krahinës Socialiste Autonome të Kosovës. Post të cilin e mbajti për një mandat 1 vjeçar, deri kur në këtë postë në maj të vitit 1986, u emërua Bajram Selanii.[1]

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ b:Vitviteja/Presidenca e Rep. Kosovës


  Ky artikull në lidhje me Biografia është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.