Konfederata e Futbollit të Amerikës së Jugut, (spanjisht: Confederación sudamericana de Fútbol; Portugalisht: Confederação Sul-Americana de Futebol), shkurtCONMEBOL, është organi administrativ, organizativ dhe kontrollues i futbollit në Amerikë Jugore.

E themeluar në 1 maj 1916, ajo ishte konfederata e parë kontinentale e anetar e FIFA-s dhe është konfederata me numrin më të vogël të anëtarëve të asociuar (10).

KAF u përfaqësua nga 5 ekipe kombëtare nga 32 të pranuar në fazën e fundit të Kupës së Botës Rusi 2018: Brazili, Uruguaji, Argjentina, Kolumbia dhe Peru.