Gjuha portugeze (portugalishtja) është gjuhë Indo-Evropiane e familjes latine. Njëherit është edhe gjuhë zyrtare në Portugali si dhe flitet në disa nga ish kolonitë portugeze.

Gjuha portugeze
Familje gjuhësore
Gjuhët indo-evropiane
  • Gjuha portugeze
Kodet gjuhësore
ISO 639-3
Detailed SVG map of the Lusophone world.svg

Shiko dhe këtëRedakto