Charlotte (shqip Sharlot) është qyteti më i madh në shtetin amerikan të Karolinës së Veriut dhe qendra e qarkut Meklenburg.

Charlotte
Charlotte
Qytet
Clockwise: Uiversiteti i KV Sharlot, Qendra "Harvey B. Gantt" për Arts + Culture të Afrikan-Amerikanëve , Qendra Duke Energji, Qendra e qytetit, Kisha "First Presbyterian", Biblioteka Kryesore e Sharlotës, and ndërtesa e garave të makinave NASCAR.
Clockwise: Uiversiteti i KV Sharlot, Qendra "Harvey B. Gantt" për Arts + Culture të Afrikan-Amerikanëve , Qendra Duke Energji, Qendra e qytetit, Kisha "First Presbyterian", Biblioteka Kryesore e Sharlotës, and ndërtesa e garave të makinave NASCAR.
Nicknames: 
The Queen City
Skeda:SHBA
Population
 • Total(2.011) 751,087
Websitewww.charmeck.gov
Charlotte, North Carolina (2019)