redakto 
Portali ShBA Intro
Falmuri
Falmuri

Mirë se erdhet në portalin Shteteve të Bashkuara në Wikipedia!


Kjo faqe duhet të shërbejë si ndihmë për kërkimin dhe krijimin e artikujve nga dhe mbi Shtete e Bashkuara në Wikipedia.

redakto 
Artikulli i muajit
Ndërtesa e Parlamentit të Teksasit

Teksasi është një nga 50 shtetet e SHBA-së. Ai është shteti i dytë më i madh i SHBA-së për nga popullsia dhe sipërfaqja. Teksasi kufizohet nga Meksika në jug, Nju Meksiko në perëndim, Oklahoma në veri, Arkanzas në verilindje, dhe Luiziana në lindje. Teksasi ka një sipërfaqe prej 696.200 km², dhe një popullsi në rritje prej 24,7 milion banore. Hjuston është qyteti më i madh në Teksas dhe i katërti më i madh në Shtetet e Bashkuara. Qytetet e tjera kryesore përfshijnë Dallas, Fort Worth,San Antonio, El Paso, dhe Austin-kryeqyteti i shtetit. Texas është mbiquajtur shteti i Yllit të Vetmuar për ta dalluar Teksasin si një ish republikë e pavarur dhe si një kujtim i luftës për pavarësinë e shtetit nga Meksika. "Ylli i Vetmuar" mund të gjendet në Flamurin e Shtetit të Teksasit dhe në Emblemën e Shtetit të Teksasit.

redakto 
Fotografia e muajit

NYC Top of the Rock Pano
redakto 
A e dini se

...më 11 maj 1910, u shpall parku kombëtar Glacier në Alaskë, një prej thesareve më të çmuara të Shteteve të Bashkuara.

... Amerikanët Riçard Berd dhe Flojd Benet janë të parët të cilët fluturuan mbi Polin e Veriut më 9 maj të vitit 1926.

redakto 
ShBA Temat

Mali Reinier, perla e Vargmalit të Kaskadave
Parku Kombëtar Maunt Reinier, është një park popullor me aktivitete të shumta në të gjitha stinët e vitit. Madje ai është një park me synime miqësore për mjedisin dhe pikërisht që në vitin 2016, me rastin e 100 vjetorit të Shërbimit Kombëtar amerikan të Parqeve, të jetë pastruar plotësisht nga prania e dioksidit të karbonit. Alpinistët provojnë rezistencën e tyre me sfidat që paraqet ky mal tepër i madh dhe me mot të ashpër.

redakto 
Burime interneti
redakto 
Portale të ngjashme
redakto 
ShBA Lajme
redakto 
Biografi e zgjedhur

Jimmy Donal "Jimbo" Wales (është lindur më 7 gusht 1966Huntsville, Alabama,) është themelues dhe president i fondacionit Wikimedia, organizatë jo fitimprurese e cila përkujdeset për Wikipedinë dhe disa projekte tjera.

Wales gjithëashtu është htemelues i Wikia, e cila juridikisht nuk është e lidhur me Wikimedinë, në kuadër të sëcilës është themeluar projekti Wikicities.

redakto 
Artikuj të ri
redakto 
Citate

Rrugët e shtruara me ari më prisnin të i shtroja.

redakto 
ShBA Lista
redakto 
Kategori
redakto 
WikiProjekte
redakto 
Artikuj që duhet përmirësuar
Portale për shtetet
ShqipëriaKosovaSHBAGreqiaBullgari

Fresko kujtesën e serverit