Hape menynë kryesore

NgjarjeRedakto

  • 1502 - Cristoforo Colombo niset nga Spanjë për udhëtimin e katërt dhe e fundit e tij pë në Botën e Re.
  • 1926 - Amerikanët Riçard Berd dhe Flojd Benet janë të parët të cilët fluturuan mbi Polin e Veriut.
  • 1960 - Amerika nxjerr ne shitje pilulën e pare kontraceptive.
  • 2006 - Estonia ratifikon Kushtetutën evropiane.
  • 2010 - Trupa ushtarake nga vende anëtare të NATO-s kanë marshuar më 9 maj 2010 në Sheshin e Kuq në Moskë, si pjesë e manifestimeve që shënojnë 65 vjetorin e fundit të Luftës së Dytë Botërore.
  • 2015 - Në Kumanovë trupat e policisë së Maqedonisë sulmuan disa shqiptar të armatosur. 10 shqiptar u vranë dhe 8 policë maqedon u vranë në luftime. Pas 2 ditë luftimesh grupi i armatosur u dorëzua, ku u arrestuan 28 pjesëtarë të saj.

LindjeRedakto

VdekjeRedakto

Festa dhe përvjetoreRedakto