25 Prilli 2008

Muajt
Janari Korriku
Shkurti Gushti
Marsi Shtatori
Prilli Tetori
Maji Nëntori
Qershori Dhjetori

1 Nentori 2015

Ditët historike
Prilli · Maji · Qershori
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Ngjarje

Redakto
 • 1568 - Holanda shpall pavarësinë në Spanja.
 • 1701 - Pasi dënohet për pirateri dhe vrasje, William Moore, apo siç njihej "Kapiteni William Kidd" varet në Londër.
 • 1805 - Napoleon Bonaparte kurorëzohet mbret i Italisë në katedralen e Milanit.
 • 1846 - Meksika shpall luftë mbi Shtetet e Bashkuara.
 • 1813 – Lideri amerikanojugor i pavarësisë, Simon Bolivar, hyn në Merida, duke filluar okupimin e Venezuelës dhe shpallet El Libertador (“Çlirimtari”).
 • 1915 - Lufta e Dytë Botërore: Italia bashkohet me Aleatët pasi që ata shpallin luftë mbi Austro-Hungarinë.
 • 1929 - Lëshohet filmi i parë vizatimor me fjalë, Mickey Mouse.
 • 1949 - Themelohet Republika Federale e Gjermanisë
 • 1951 – Tibetianët nënshkruajnë marrëveshjen shtatëmbëdhjetëpikëshe për çlirimin paqësor të Tibetit.
 • 1977 – Më shumë se 100 fëmijë dhe gjashtë mësues janë marrë peng në një shkollë fillore në Holandën Veriore.
 • 1998 – Marrëveshja e së Premtes së Mirë pranohet në një referendum në Irlandën Veriore me 75 për qind të vota pro.
 • 2006 – Vullkani i Alaskës, Mali Cleveland, shpërthen.

Lindje

Redakto

Vdekje

Redakto

Festa dhe përvjetore

Redakto