Muajt
Janari Korriku
Shkurti Gushti
Marsi Shtatori
Prilli Tetori
Maji Nëntori
Qershori Dhjetori
Ditët historike
Prill · Maj · Qershor
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Ngjarje

Redakto
  • 1762 – Nënshkruhet marrëveshja e paqes mes Rusisë dhe Prusisë
  • 1800 – Britania e Madhe : parlamenti miraton aktiv e bashkimit me te cilin vendos bashkimin mes Mbretërisë Britanike dhe Mbretërisë Irlandeze duke i dhëne jete Mbretërisë se Bashkuar te Britanisë dhe Irlandës.
  • 1835 – Në Belgjike përurohet hekurudha mes Brukselit dhe Malines (Mechelen). Kjo është hekurudha e pare në Evropa kontinentale.
  • 1916 – Marinsat amerikane pushtojnë Republikën Dominikane.
  • 1949 - Traktati i Londrës krijon Këshillin e Europës në Strasburg, si institucioni i parë evropian, që punon për integrimin evropian.
  • 1955 – Gjermania perëndimore fiton pavarësinë e plote.
  • 1961 – Programi Merkuri : Merkuri 3 - Alan Shepard behet amerikani i pare që udhëton në hapësire. Ai kryen një fluturim për 15 minuta, duke përshkuar jo një rrotullim të plotë përreth Tokës.

Lindje

Redakto

Vdekje

Redakto

Festa dhe përvjetorë

Redakto
  • Dita e të rënëve për Atdheun - Shqipëri.