Claire Mathieu

matematikane dhe shkencëtare e kompjuterit franceze

Claire Mathieu (e lindur më 9 mars 1965) është një matematikane dhe shkencëtare e kompjuterit franceze e njohur për hulumtimin e saj mbi algoritmet e përafrimit, algoritmet online dhe teorinë e ankandit. Ajo punon si drejtoreshë e hulumtimit në Qendrën Kombëtare të Kërkimeve Shkencore.[1]

Claire Mathieu

Claire Mathieu lindi në vitin 1965. Ajo e fitoj titullin Ph.D. në vitin 1988 nga University of Paris-Sud, nën mbikëqyrjen e Claude Puech.[2] Ajo punoi në CNRS dhe ENS Lyon nga 1991 në 1997, në Paris-Sud 1997-2002, në Ecole Polytechnique 2002-2004, dhe në Universitetin Brown nga 2004 deri në 2011, para se të kthehej në CNRS në vitin 2012.[1][3]

Referimet

Redakto
  1. ^ a b Page personnelle de Claire Mathieu (në frëngjisht), École Normale Supérieure, arkivuar nga origjinali më 13 korrik 2019, marrë më 2016-03-28
  2. ^ Claire Mathieu at the Mathematics Genealogy Project
  3. ^ Mathieu, Claire (2010), Curriculum vitae (PDF) (në anglisht), Brown University.