Dajç (Shkodër)

fshat të Shqipëri

Dajçi ose Dajçi i bregut të Bunës, është një fshatkomunën Dajçrrethin e ShkodrësShqipërisë.

GjeografiaRedakto

Gjendet përgjatë bregut të majtë të Bunës, në mes të Gramshit dhe Samrishit, rreth dhjetë kilometra poshtë urës së Bunës.[1]

HistoriaRedakto

Dajçi shfaqet në Kadastrën venedikase me 18 shtëpi, Bolizza shënon 60 duke përfshirë shtëpitë e fshatrave pranë, dhe Át Gaspari 24 duke e quajtur këtë vend Dajçi i madh për ta dalluar nga Dajçi i vogël i Zadrimës.[1]

Demografia dhe religjioniRedakto

Më 1933 fshat që numëronte 400 banorë. Famullie lashtë e dioqezës së Shkodrës.[1]

ReferimetRedakto

  1. ^ a b c Armao, Ermanno (2006) [1933]. Kamsi, Willy (red.). Vende, kisha, lumenj, male e toponime të ndryshme të një harte të lashtë të Shqipërisë Veriore [Località, chiese, fiumi, monti, e toponimi varii di un'antica carta dell'Albania Settentrionale]. Përkthyer nga Akil Spathari. Tiranë: Korbi. f. 66.  99943-620-8-9.