Dannii Minogue lindi më 20 tetor 1971Melbourne, Australia si Danielle Jane Minogue. Është një këngëtare, aktore, fotomodel dhe personalitet televiziv australiane.

Dannii Minogue
Danniiminogue.jpg
Informacione
EmriDanielle Jane Minogue
Lindja (1971-10-20) 20 Tetor, 1971 (49 vjeç)
Flag of Australia.svg Melbourne, Australia
ZhanriPop, dance-pop, synthpop, electropop, disco
Profesion(e)Këngëtare, aktore, fotomodel, personalitet televiziv
Vite aktiv1990 – prezentë
Webfaqja
http://danniimusic.com

Minogue arritur sukses të hershme me hite të tilla si Love and Kisses (1991) dhe This Is It (1993), edhe pse me lirimin e albumit të saj të dytë, popullaritetin e saj si një këngëtare e kishte refuzuar. Interesin e saj në muzikë dance ndikuar albumin e saj të tretë Girl (1997). Albumin e saj Neon Nights (2003) u bë më të suksesshëm të karrierës së saj. Që nga viti 2007, Minogue ka vendosur veten si një gjyqtar shfaqje të suksesshme talentin dhe personalitet televiziv.

DiskografiaRedakto

  • Dannii (1990)
  • Love and Kisses (1991)
  • Get Into You (1993)
  • Girl (1997)
  • The Singles (1998)
  • The Remixes (1999)
  • Neon Nights (2003)
  • The Hits & Beyond (2006)
  • Club Disco (2007)
  • Unleashed (2007)
  • The Early Years (2008)
  • The 1995 Sessions (2009)

Lidhje të jashtmeRedakto

  Ky artikull në lidhje me muzikën është i cunguar. Ju mund të ndihmoni duke e përmirësuar këtë artikull.